Kaat Krabbelt moet afvallen
Overig

Met frisse tegenzin een nieuw begin

Ieder pondje gaat door het mondje, wie kent die term niet?
Nou er zijn dus heel veel pondjes door mijn mondje heen geglipt.
Van normaal postuur verandert in een dikkerdje. Wel een gezellig dikkerdje volgens vele.

Natuurlijk weet ik dat dit niet gezond is.
Ja ook ik zou best kleding willen kopen in een “normale” kleding winkel.
Hoe heeft het dan zo ver kunnen komen?
Tja…..*haal mijn schouders op* en kijk vol ongeloof naar het scherm.

Vanaf afgelopen maandag ga ik proberen die strijd met de extra kilo’s aan te gaan.
Eerlijk? ik ben als de dood dat het me niet lukt. Daarom is het nogal een stap om het hier online neer te zetten. Dan kunnen mensen me er mee om de oren slaan als het (even) niet lukt. Want zo zijn veel mensen helaas.
Liever heb ik steun van jullie ! En nog beter als we elkaar steunen, er zijn zoveel mensen die ook dit gevecht (moeten) voeren. Kom maar door met de gezonde recepten !!

Met de huisarts heb ik gesproken over een maagverkleining, ik zou daar op papier wel voor in aanmerking komen. Heel veel succesverhalen om mij heen en dan denk ik vaak: dat wil ik ook!
Helaas weet ik ook dat ik een gevoelige maag heb en ben bang dat het wellicht niet goed uit pakt. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik het eerst nog eens “zelf” moet proberen. Dan kan ik altijd nog die stap maken…en hele heftige stap want er is niet echt een weg terug. Daarbij ken ik ook genoeg verhalen waarbij de operatie niet goed is verlopen.

Gesterkt door mijn zus en een vriendin gaan we de uitdaging vanaf vandaag aan.
Ik ga niet de koolhydraten of suikers verbannen, shakes nemen of andere pillen maar ‘gewoon’ (noem het maar gewoon) door je eetgewoontes te veranderen. Middels Weight Watchers ga ik de eerste stap zetten.

Sporten is voor mij nagenoeg niet mogelijk dus daar moet ik het niet van hebben. Hooguit wat meer wandelen als het lukt.
Mijn ultieme doel is dat ik activiteiten met Dax kan blijven ondernemen.
Dat ik meer energie krijg want door mijn Syndroom van Sjögren en Fybromyalgie heb ik al zo weinig energie. Ik hoef geen slanke den te worden maar wel dat ik niet meer in de ernstige obesitas categorie val.

Beloftes maak ik niet alhoewel ik beloof dat ik nu mijn best ga doen!
Gisteren hadden we onze gezamenlijk weegmoment. In vijf dagen tijd meetbaar zes ons kwijt. Ik vermoed dat ik één kilo kwijt ben aangezien bij constateren maandag dat mijn weegschaal overleden was. Een weegschaal geleend die iets zwaarder weegt (Dax was vorige week gewogen bij de kinderarts en woog hier 4 ons zwaarder op). Mijn zus zorgde ervoor dat de volgende dag een nieuwe weegschaal werd bezorgd. Geen excuus dus.

Stiekem had ik op meer verlies gehoopt de eerste week, ik heb zo mijn best gedaan. En eerlijk Ik heb echt lekker gegeten. Al hunkerde ik gisteravond wel naar iets lekkers (lees ongezonds).
Blij dat mijn echtgenoot ook de aangepaste avondmaaltijden lekker vindt.

Kortom ik doe een poging. Veroordeel me niet als het niet mocht lukken.
Heb jij een ultieme tip? Een Do of een Dont? Een succesverhaal?
Ik hoor het graag van je in een reactie.

Groetjes van  Kaat

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Rianne zegt:

  Beste Kaat,
  Je hebt een heel goed besluit genomen. Met Weight Watchers leer je goede gewoontes en zorg je goed voor je lijf. Ik ken Weight Watchers als geen ander: ben er 25 kilo mee afgevallen en nu ruim 5,5 jaar op streefgewicht. Een van de tips die ik je wil geven is: verander “het moeten” in “willen”. Stel kleine haalbare doelen en beloon jezelf met een mooi boek, een lekker luchtje of iets anders waar je blij van wordt. Het gaat je lukken! Geloof in jezelf. Succes, ik ga je blog volgen.

  1. KaatKrabbel zegt:

   Dank je wel!
   De beginstap vond ik vooral weer zo moeilijk.
   Mijn man is deze week 3 kilo afgevallen dus dat helpt enorm dat hij ook gemotiveerd is.
   Knap dat je zoveel bent afgevallen 🙂 dat geeft zoveel moed.
   Ik wil me gewoon weer lekker voelen en dat is al lastig met mijn chronische ziekte, alleen die heb ik niet in de hand en dit kan ik wel in de hand hebben.
   Heb je nog goede tip voor een lekker groentensoepje?

   Thnxx voor je reactie!

 2. Harriët zegt:

  Succes hoor! Ik ben er paar jaar geleden 12 kilo mee afgevallen. Meer wilde ik ook niet. Ik vond het goed vol te houden. De avonden wat lastiger zonder iets lekkers, maar zorgde wel dat ik iig punten over had voor een cracker met kaas o.i.d. en dan fruit erbij nog. Speciale WW produkten/recepten niet gebruikt. Alleen wat aanpassingen. Nogmaals succes hoor!

  1. KaatKrabbel zegt:

   Dank je wel !

 3. met behulp van WW ben ik 25 kilo afgevallen. 10 jaar geleden ook al eens. En nu dus met het snoeiharde voornemen het er niet meer aan te laten komen. Ik vind WW een ideaal dieet, je maakt je eigen keuzes en kunt heel veel eten als je de juiste keuzes maakt. Er zullen altijd moeilijke momenten zijn maar als je daarna weer “in het ritme” bent komt dat ook snel weer goed. Heel veel succes! Een makkelijk groentesoepreceptje: roerbakgroente met champignons en wat bouillonpoeder met warm water in een mok/kom. Afgedekt even laten staan.

  1. KaatKrabbel zegt:

   hey dat is een makkelijk soepje (lees ik hou van makkelijk en snel)

   25 kilo whow, respect!
   Hoop dat ik dat ook ooit kan zeggen, gaat door slechte gezondheid niet zo snel helaas.

   Bedankt voor je reactie, en mocht je meer tips hebben…..altijd welkom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.