Gezin

Ik ben en blijf een moeder

Vol verbazing hoorde ik op de radio dat er wetsvoorstel was waarin het woord moeder werd geschrapt. HUH? Is het al 1 april? Dit moet een grap zijn toch?  

Geen moeder meer in het bevolkingsregister

Op de site van het AD las ik; Het kabinet wilde in het bevolkingsregister het woord ‘moeder’ vervangen door de term ‘ouder uit wie het kind is geboren’ 
De wijziging staat namelijk in een zogenoemde verzamelwet, een wet waarmee in één klap meerdere aanpassingen aan bestaande wetten worden gedaan. Het gaat in deze wet vooral om ‘verschrijvingen’, ‘gebreken’ en ‘onjuiste verwijzingen’ die worden rechtgezet. 

 

Ik ben de ouder uit wie mijn zoon is geboren

Wat kan er fout zijn aan de term moeder? Ik ben er immers één, ik voel me ook zo en ik word ook zo genoemd.
Als ik bel naar het ziekenhuis zeg ik regelmatig; ik ben de moeder van Dax nooit is het in mijn opgekomen om te zeggen: ik ben de ouder uit wie Dax is geboren.
Als mijn zoon van mij toestemming nodig heeft dan zegt hij: ik vraag het even aan mijn moeder. Ik zie hem al tegen zijn coole vrienden zeggen: ik vraag het het even aan de ouder uit wie ik geboren ben. Die wordt gelijk versleten als de gekkie van de buurt.

 

Betekenis van moeder 

Volgens Dikke van Dale is dit de betekenis:

Betekenis ‘moeder 

moe·der (de; v; meervoud: moeders) 

1 vrouw die een of meer kinderen heeft 

2 vrouw die als een moeder zorgt: Moeder Aarde, Moeder Natuur de aarde, de natuur (gezien als moeder) 

3 oorsprong, bron: de angst is de moeder van de nervositeit 

Er zijn genoeg moeders die ECHTE moeders zijn zonder dat het kind uit hun is geboren. Moeders die hun hart open hebben gesteld voor een kind en voor hun zorgen en al hun liefde geven. Welke debiel heeft achter zijn bureau bedacht dat dit een goed idee zou zijn?  

Voor de mensen die zeggen maar mijn moeder was geen echte moeder voor mij.
Ik weet hoe dat is, ik heb mijn moeder slechts 10 jaar in mijn leven gehad en zij heeft dingen gedaan die in mijn ogen nooit een moeder zou moeten doen. Toch vind ik het niet meer dan logisch dat er in het bevolkingsregister staat dat zij mijn moeder is.

SGP was wel wakker 

Gelukkig was er wel iemand wakker. Ik citeer van de site van het AD; 

Een medewerker van SGP-Kamerlid André Flach merkte de wijziging als enige op. Hij vond dat ‘een uiterst gevoelige wijziging’ door het kabinet wordt ‘weggemoffeld’. De wijziging staat namelijk in een zogenoemde verzamelwet. 
In de ambtelijke adviezen aan de minister over het wetsvoorstel staat onder het kopje ‘politieke context’ dat het ‘niet in de lijn der verwachting’ ligt dat ‘dit tot veel discussie in de Kamer zal leiden’. ,,Het wetsvoorstel bevat enkel technische wijzigingen”, schrijven ambtenaren aan minister De Jonge. Hoe de fout in de tekst kon terechtkomen, is onduidelijk.”

Flach spreekt echter van ‘een verregaande inhoudelijke wijziging. ,,Het is buitengewoon kwalijk dat de regering deze aanpassing in een verzamelwet heeft verstopt.” De SGP’er wilde een debat met De Jonge. 

Foutje! 

Na alle commotie die is ontstaan lees ik in een update; Minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken gaat een wetsvoorstel waarin het woord ‘moeder’ wordt geschrapt aanpassen. Het gaat volgens de CDA’er om ‘een onnodige fout’ die ‘spoedig wordt rechtgezet’. 
 
Er zijn zoveel belangrijke dingen in de wereld mis en het kabinet besteed tijd aan dit soort onderwerpen. Ik snap daar helemaal niks van.

Ik blokkeer je de moeder

Ik ben en blijf een moeder wat een eventuele wet er ook van zal maken. Ben je het hier niet mee eens? Ik blokkeer je de moeder….of heb je liever dat ik zeg; ik blokkeer je uit de ouder uit wie je geboren bent?

Groetjes van Moeder Kaat

 

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Lieve hémel wat een gedoe zeg. Ik ben een moeder, ik blijf een moeder. En het zal wel héél lang duren voordat ik ‘de ouder waaruit het kind geboren is’ aan mijn vocabulaire toe zal gaan voegen. Koekoek!

    1. KaatKrabbel zegt:

      Misschien kunnen we eens een tijdje proberen als we naar dokter en school bellen om te zeggen: ik ben de ouder waaruit X is geboren te zeggen….ik denk dat ze ons voor gek verklaren 🙂 Maar serieus hadden ze nou geen andere dingen die belangrijker te bespreken en te veranderen? echt KOEKOEK ja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.