sorry zoon
chronisch ziek

Lieve zoon: mama zegt sorry

Lieve zoon,

Ik had jou zo graag een energieke sportieve moeder gegund.
Je weet wel zo een moeder, die met jou kan rennen en klimmen.
Die ’s morgens fit opstaat en er met jou op uit gaat.
Geloof me: mama zou niets lievers willen.

Gisteren kwam Sinterklaas in het land en was er een geweldige optocht in de stad. Jij en ik bleven thuis in ons huiskloffie omdat mama zich zo ziek voelde.
Gelukkig was er ook een mooie tv uitzending dus die hebben we maar gekeken. Samen een tentje gebouwd in de huiskamer en zo hebben we de dag door gebracht.

Met twee vormen van reuma, chronisch zenuwpijn en een versleten knie is het voor mama vaak overleven. Gelukkig ben jij het leukste gezelschap in dit soort dagen. Toch moet ik jou steeds vaker teleurstellen. Mama wilt wel maar het lukt me niet (meer). Het spijt me kind.

Op goede dagen gaan we er samen op uit, dit zijn de mooiste dagen die ik me maar kan wensen. Het huishouden vind ik niet meer zo belangrijk dan, mijn tijd besteed ik het liefste met jou samen (en de rest van het gezin natuurlijk).
Dus vergeef me dat ons huis de laatste tijd zo rommelig is.
Gelukkig ga jij steeds beter opruimen en roep ik al jaren: Jij bent mama’s grote hulp. Tafeldekken en afruimen, je wasgoed in de wasmand jij doet het allemaal. Ik ben zo trots op jou!

Gelukkig heb je een lieve tante en een zus die graag met jou dingen ondernemen. Papa heeft door zijn hernia ook niet meer de sportieve skills in zich. Het hebben van een volwassen zus die zó gek op jou is helpen dat mama zich soms iets minder schuldig voelt. Jouw blije snuit laat mama ook lachen.

Sorry dat mama vaak nee moet zeggen tegen dingen.
Sorry als onze plannen moeten veranderen omdat mama toch zich niet fit genoeg voelt.
Sorry als ik je soms verdrietig maak door niet de moeder te zijn die je  misschien zou willen.

Weet dat ik de wereld voor jou over heb.
Mijn laatste energie het liefste aan jou besteed om voor je te zorgen en leuke dingen te ondernemen. Jou blij te zien, mij de gelukkigste moeder op aarde maakt. Ik altijd probeer om jou op de eerste plaats te zetten al gaat dat soms ten kosten van mezelf. Ik dat met alle liefde doe!
Van jou houden kosten helemaal geen energie! Dat gaat vanzelf sinds de dag dat ik je voelde in mijn buik.

Hoop dat je het later kunt begrijpen en net zo hebt genoten van alle momenten samen al zijn ze soms maar héél klein.

Dikke kus van Mama

 

Foto: Pixabay

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Tineke zegt:

  Waarom sorry zeggen? Mijn, nu grote kinderen, weten niet beter, mama was ziek of ziek. Ze werden net als jouw kleine grote man bij het huishouden betrokken. Ik heb ze nooit horen klagen. Toen ze gingen samenwonen, zeiden ze we hebben er ook profijt van gehad, we kunnen ons eigen huishouden zelf runnen.
  Sorry zeg je als je bewust iets fout hebt gedaan.
  Je hebt om reuma en chronische zenuwpijn (precieshetzelfde als ik) toch nooit om gevraagd? Het is je overkomen en daarom heb ik nooit sorry voor mijn ziekte gezegd, niet tegen de kinderen en niet tegen mijn man. Ik had wel gezond willen zijn. Maar, het is zo het is.

  1. KaatKrabbel zegt:

   Ik zeg sorry omdat ik het zo voel, natuurlijk ik snap heel goed dat ik er niks aan kan doen en niet om Reuma heb gevraagd en alle andere medische troubles die ik ook heb. Misschien komt het ook omdat mijn zoon ook serieus “ziek” is. Hij heeft het al moeilijk genoeg zeg maar.
   Ik ben opgegroeid met een ernstige zieke vader en weet hoe het als kind is. Ja het heeft me inderdaad veel zelfstandigheid gebracht.
   We zullen er mee moeten dealen en enige wat ik kan doen om mijn best te doen hem zo een fijn mogelijke jeugd te geven.

   Heb jij medicatie tegen de zenuwpijn?

   Wens jou ook veel succes en bedankt voor je reactie

 2. Snap je helemaal.ik ook sjogren en fybromyalgie en herken zoveel dingen in je verhaal waardoor ik dingen beter zal gaan accepteren.dank je wel en toitoi met alles..

  1. KaatKrabbel zegt:

   Dank je wel voor je reactie, Jij ook veel succes!
   Goed te lezen dat je herkenning leest in mijn blog.
   Soms fijn te weten dat je niet de enige bent

 3. Mandy zegt:

  Mijn lieve vriendje is een topper!! Can’t be more proud. Ik weet zeker dat hij geniet van alle momentjes samen. Ook als hij niet in zijn velletje zit.

  Ik moet snel weer eend daten met mijn beste vriendje!!!

  Dikke kus X

  1. Mandy zegt:

   Oepsie, foutje in de teks…. Eend=eens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.