Nagellak voor mannen……dat dragen alleen homo’s

Wij Nederlanders zijn zo lekker open minded hoor je vaak.
Je mag zijn wie je bent, dragen wat je wilt als je maar gelukkig bent.
Toch? Nou vorige week kwam ik tot de ontdekking dat veel lezers op Facebook mensen graag in hokjes plaatsen.

Een man met nagellak

André Hazes heeft een foto geplaatst waarop te zien is dat zijn moeder Rachel zijn nagels lakt.
Nou daar vonden veel mensen wat van!
2019 en mensen zijn in shock van een jonge man die zijn nagels lakt.
Want make-up dat is toch alleen voor vrouwen, oudere rockartiesten of clowns?
Hoezo mag een man zich niet druk maken om zijn uiterlijk en zijn nagels een kleurtje geven?

 

Ik citeer even een paar opmerkingen die ik voorbij zag komen:

 

Hij moet zeker nog uit de kast komen?

Belachelijk een man die zijn nagels lakt

Word eens een grote jongen!

Zijn vader zou in zijn broek schijten

Kneus

En vooral heel veel opmerkingen die beledigend zijn en doelen op dat alleen Homo’s hun nagels lakken.

 

De wereld vergaat toch niet?

Alsjeblieft mensen! Doe eens niet zo lelijk.
Wat is er shocking aan dat een man zijn nagels lakt?
En nou is dit ook nog een man die op een podium staat te zingen.
Maar al zou hij op kantoor werken dat maakt hem toch geen mindere werknemer?
Eerlijk: ik zou ook wel even gek op kijken als mijn man zijn nagels gaat lakken.
Ik vind dat niet bij hem passen dus ik zou verrast zijn. Ik hoop dat hij me ook niet in een hokje plaatst als ik bepaalde dingen draag dus waarom zou ik dat andersom wel doen?

Een rondje Google laat mij zien dat al eeuwen geleden mannen nagellak droegen.
Volgens deze site: mens en gezondheid droegen de mannen al 3000 jaar voor Christus nagellak. In het oude Egypte bepaalde de status of je je nagels kleurde. Vele mummies gingen met gekleurde nagels in hun graf.

Heb jij er ervaring mee?

Ken jij mannen die hun nagels lakken?
De voetballers Christian Ronaldo en Evgeniy Levchenko hebben hun teennagels wel eens zwart gelakt omdat ,volgens de bladen, hun teennagels van het voetballen er zo lelijk uit zagen.
Zanger Seal, de door veel vrouwen begeerde David Beckham en Johnny Depp lakken regelmatig hun nagels.

Ik hoor regelmatig dat kleine jongens hun nagels wel eens willen lakken.
Veel vaders hebben dit liever niet, maak geen homo van mijn zoon!
Serieus? Denk je dat een kleurtje op je zoon zijn nageltjes hem zouden veranderen in een homo?

Hoe ga ik er mee om?

Mijn zoon wilde ook soms nagellak.
Weet je het zeker vroegen we? Mensen kunnen er opmerkingen over maken omdat je geen meisje bent?
Hij wist het zeker hij wilde ook gelakte nagels en zo ging hij een dagje naar het strand met zijn tante.
Op het terras zei het meisje van de bediening: oh wauw wat een mooie nagels heb je!
Mooi hé? Zei hij trots: dat hebben rocksterren ook!

 

nagellak voor mannen

 

De maandag erop heb ik toch de nagellak eraf gehaald omdat ik niet wilde dat hij gepest zou worden op school. Nu zou ik dat niet meer doen denk ik.
Hij mag zijn wie hij is, dragen wat hij wilt en dat maakt hem geen kneus of een homo.

De wereld zou zoveel leuker zijn als mensen je niet gelijk in een hokje plaatsen.
En zeg nou zelf? Veel gekleurde nagels maakt het toch alleen maar vrolijker?

Groetjes Kaat

 

foto van de mannelijke voeten komt van Pixabay

38 antwoorden op “Nagellak voor mannen……dat dragen alleen homo’s”

 1. vrouwen denken dat ze alles kunnen dragen en alles aan kunnen doen wat ze willen, of het nu mannen of vrouwenkleding is . het maakt ze niets uit . maar er zijn een aantal zaken waarvan de vrouwen vinden dat ze van hun zijn , en dat wij mannen daar van moeten afblijven . maar als je als man je nagels wilt lakken ,met een panty aan in het openbaar wilt lopen , op schoenen met hakken wilt lopen, of omdat je het prettig vind een bh tje te dragen , omdat je tijdens het sporten een beetje last heb van je man-boobs, dan is de wereld ineens te klein . dan vinden vrouwen er van alles van , en dan wordt je al heel snel weg gezet als homo of travo . en dat is echt onterecht en onaanvaardbaar

  1. Ja dat is zo jammer dat je meteen een homo of travo bent .
   Ik ben een man maar voel me soms meer vrouw omdat ik het fijn vind om een bh te dragen omdat ik borst vorming heb ( ik heb er geen last van ) mijn teen nagels en handen lak ik ook netjes en verzorgd en ja je bent anders
   En plaatsen ze je inderdaad in een hokje
   Ach er zijn er ook genoeg die het wel mooi vinden leven en laten leven toch .
   Oh ja ben hetero , gr johanna

 2. Vrouwen hebben hun zaakjes in de mode echt goed voor elkaar en kunnen letterlijk alles ongestraft dragen en doen waar ze zin in hebben, als ik alleen al op de Zalando-site zie hoeveel mannenschoenen letterlijk gekopieerd zijn in vrouwen-schoenen dan wordt ik werkelijk ontzettend boos. Wat is er nog in de mannenmode dat alleen voor mannen is, vrouwen pikken alles van ons af en OWEE als er een man is die het durft om zijn nagels te lakken of heerlijk in een rok wil lopen of een panty wil dragen, dan zie ik dat vrouwen helemaal van slag zijn en zich geen raad weten!!, dit is letterlijk wat ik met regelmaat mee maak en zie aan hun schrikreactie en het verschieten van kleur. Ik vind het schokkend om te lezen dat mannen niet heerlijk kunnen genieten van mooie nagels met een kleurtje erop!!

  Het wordt in 2020 echt de hoogste tijd dat mannen eens dezelfde rechten krijgen als vrouwen en ook kunnen genieten van de mooie mode waar vrouwen ons mee aftroeven.

  Vrouwen mogen zelfs Formule-1 rijden en willen dan ook nog beter zijn dan de mannen, hoe ver laten wij mannen het komen voordat wij ook dezelfde dingen kunnen doen die zij andersom al jaren doen en alles voor elkaar krijgen wat ze maar willen.

  Vrouwen hebben mannen niet meer nodig omdat zij hun zaakjes goed voor elkaar hebben en zich met alles wat te koop is mooi kunnen maken.
  Zonder make-up zouden vrouwen zich geen raad weten.
  Dit moest ik even kwijt, en ik weet nu al dat veel vrouwen het niet met mij eens zijn, terwijl dit ECHT de waarheid is.

  1. Of vrouwen alles ongestraft kunnen dragen dat weet ik niet zeker.
   Een 3/4 witte witte legging of crocs kunnen nogal zorgen voor hatelijke opmerkingen 😉

   Ik snap wel welk punt je wilt maken.
   Heel eerlijk ik kijk ook wel beetje verrassend op als ik een man in een rok zie lopen, maar deze gedachte gaat al gauw over in whow wat goed dat deze man draagt wat hij wilt.
   Het klopt wel dat het veel minder geaccepteerd is als een man make-up, rok, nagellak etc draagt. Hij is daarmee vaak ook gelijk een homo.

   Gisteren in Holland Got Talent was een 8 jarig zingend jongentje.
   Ze vroegen wat hij wilde kopen als hij de show zou winnen.
   Hij antwoorde: glitter hakken.
   Paul de Leeuw heeft hem een paar glitterhakken gestuurd. Whow de blijheid van dit jongentje was zo hartverwarmend.
   Ik vond het vooral mooi dat hij dit eerlijk durfde te zeggen, want hij weet ook dat veel mensen dit “raar”vinden en er over oordelen.

   1. Heel fijn dat je zo reageert, en ik zou wel eens een boek willen schrijven over wat vrouwen allemaal mogen en mannen niet. Er zijn honderden (hetero) mannen die dolgraag hetzelfde zouden willen dragen als wat vrouwen allemaal kunnen doen.

    Ik blijf echt herhalen dat vrouwen hun zaakjes echt goed voor elkaar hebben en heerlijk van alle mooie mode kunnen genieten. Vrouwen vragen zich af waarom mannen nagellak dragen, het antwoord is zoooo simpel, waarom maken vrouwen zich mooi met make-up; ……omdat ze mooi willen zijn of er zonder make-up niet uitzien, gelakte en verzorgde nagels is een lust voor het oog. Waarom wordt de mannenmode gekopieerd naar een vrouwelijke vorm, omdat veel van deze kleding toch wel stoer staat en ook een bepaalde uitstraling heeft, waarom dragen mannen graag een rok, omdat ze vrouwelijke kanten hebben en omdat deze kleding ook heel prettig kan zitten in de zomer.

    Iedereen heeft een reden om iets te dragen waarom hij/zij dat prettig of mooi vindt, alleen worden vrouwen niet lastig gevallen in mannenkleding maar worden mannen wel lastig gevallen of gefilmd als ze in vrouwenkleding lopen. Het zal nog heel wat jaren duren of zelfs nooit geheel in de maatschappij worden geaccepteerd.
    Fijn dat Paul de Leeuw dat jongetje heeft blij gemaakt met mooie pumps, dit mag wat mij betreft niet genoeg in de media komen.
    Er zijn zoveel forums op het web over mannen met nagellak, hoge hakken, rokken, panty’s e.d. dat ik zeker weet dat dit echt leeft onder veel mannen maar dat velen het nooit in het openbaar zullen durven te dragen en dat vindt ik schokkend als ik kijk hoe makkelijk vrouwen het hebben maar dit niet willen toegeven of maar als heel gewoon ervaren.
    Vrouwen kunnen er niet tegen als een man liegt, maar vrouwen kunnen beter liegen of de waarheid verdraaien dan mannen, en daar stoor ik mij ook aan als vrouwen ontkennen hoeveel ze mogen ten opzichte van mannen.

    1. Ik denk inderdaad dat vrouwen het op mode gebied veel makkelijker hebben.
     Het is nog nauwelijks geaccepteerd dat mannen “vrouwen” kleding dragen of make-up er wordt dan gelijk een stempel op gedrukt.
     Dit zal nog een lange weg voor dit als normaal wordt gezien.
     Weet niet of vrouwen beter kunnen liegen, mijn ervaringen zijn dat er ook mannen zijn die glashard liegen en er tig mensen in die leugens laten geloven.
     Fijn dat je jouw inzichten wilt delen met de lezers.

     Dat vrouwen alles ongestoord kunnen dragen is trouwens ook niet waar.
     Vrouwen met mannelijke kleding en korte kapsels worden ook gauw bestempeld als manwijfen en lesbisch.
     Ik heb in mijn jeugd eruit gezien als een jongen en daar vonden veel mensen iets van. Ik voelde er gelukkig bij en dat is het belangrijkste.

     Hoop dat we een maatschappij gaan creëren dat je goed bent zoals je bent/wilt zijn
     Welke outfit je ook draagt.

 3. ik wil niks met homos te maken hebben maar ik draag wel gewoon nagellak , zelf ben ik dus ook absoluut geen homo

  1. Fijn dat je je vrij voelt om nagellak te dragen, love it!
   Waar ik wel benieuwd naar ben is de opmerking: ik wil niks met homo’s te maken hebben.
   Waarom is dat?

   1. dat is omdat ik nog steeds niet begrijp waarom homo,s en travo,s altijd bij de zelfde groep benoemd worden .
    het is heel simpel : homo zijn kan niet want een huwelijk is uigevonden en kan alleen bestaan uit een man en een vrouw.
    ikzelf kan er niks aan doen dat ik in een verkeerd lichaam ben geboren . ik ben geboren als man , maar ik voel me vrouw . dus ik snap niet wat dat met elkaar te maken heeft

 4. Ik zou willen weten, wat heeft de betekenis dat mannen hun nagels lakken, na mijn idee zit daar een gedachten achter wie kan mijn dit vertellen en uitleggen, ben er nieuwsgierig naar groetjes mevrouw Regina Hendriks

  1. De mannen die ik ken, vinden het vooral mooi.
   Passend bij hun uiterlijk. En ja eerlijk gezegd heb ik op het verzekeringskantoor waar ik werkte nauwelijks mannen gezien die dit droegen.
   Ik weet niet of er ook een diepere betekenis bij hoort? Hebben vrouwen wel dat als ze hun nagels lakken?

   1. Mijne zijn nu metallic blauw, werk op een kantoor en ja, soms kijken mensen raar, ik vind t gewoon mooi staan. Heb ook altijd kleurrijke overhemden, maar wel met effen pak, bij vergaderingen. Krijg enkel complimenten en de uitspraak dat ze zichzelf kleurloos prettiger voelen, ieder zo zijn ding😉. Bij inkopen en een nieuwe cassiere is de blik vaak erg verbaast en een goede vriend was eerst in shock, maar zijn hart doet t nog steeds.

  2. De redenen zijn helemaal dezelfde als bij vrouwen, hoor: gewoon doen waar je zin in hebt en lekker blij zijn met jezelf.

 5. mevrouw hendriks , wat ik zou willen weten is wat er achter zit dat vrouwen hun nagels willen lakken !
  waarom lopen vrouwen wel met een korte mannenbroek en waarom zou ik dan niet met een rok lopen ? dus denkt u eerst is na voordat u dit soort dingen op internet zet !

  1. zolang je je maar Happy voelt 🙂
   Lak je ze zelf of laat je dat doen? Ik kan je gelnagels aanraden.
   6 weken plezier van

   1. Hoi met Hans ook ik lak mijn nagels en voel mij daar goed bij! Ga ook regelmatig naar de nagelstyliste! Ik heb gewoon mooie vrouwelijke nagels en ben er blij mee, en krijg soms van vrouwen gewoon complimenten! Ben geen homo, wil mij gewoon goed verzorgen. Van mannen trek ik mij niets aan een heleboel hebben zelf ook een geheim waarvoor ze niet durven uit te komen. Dus ik voel mij hier goed bij en ga gewoon er mee door het hoort bij mij. En een mooie gellak op mijn teennagels, super mooi!

    1. Hey Hans,

     Wat leuk dat je een reactie hebt achtergelaten.
     Goed dat je gewoon doet en draagt wat je mooi vindt!
     Ik zag gisteren op twitter weer dat mensen negatief reageerde op de nagellak van André Hazes. Een meneer vond het vies en de ander plaatste het dat hij wel een homo moest zijn.
     Genoeg vooroordelen dus !

     1. Heb een x gehad dat een man vroeg of ik homo was. Toen heb ik m gezegd dat hij zijn vrouw maar met me mee moest laten gaan, dan kon zij hem nadien meedelen of ik homo was of niet. Had hij niet verwacht en hebben samen hard gelachen.

 6. wat ik echt niet snap is wat nagellak te maken heeft met homo , dat slaat echt nergens op . homo ben ik absoluut niet en daar ben ik ook op tegen , maar ik ben trans . ik lak mijn teennagels altijd en ik heb nog nooit een negatieve reactie gehoord . ik heb een zwaar met mijn handen werken beroep , dus het heeft geen zin om mijn vingernagels te lakken , maar waarom lakken vrouwen hun nagels wel en mannen niet ? net als met het dragen van pantys , die draag ik ook .

 7. Ik kan me goed identificeren met wat Hans Loot schrijft. Ik heb rode gelnagels en komende zomer wil ik ook met blote voeten in leuke open schoenen. Dan moeten me voeten er dus ook toonbaar uitzien, het liefst met een kleurtje op de nagels. Nu, in herfst en winter, vind ik dat niet zo nodig (kan ik mooi even werken om mooi gevormde voeten te krijgen).
  Bijna dagelijks loop ik op hakken, draag ik leuke setjes (mantelpakje of blouse en broek) , panty’s. Waarom mensen panty’s ondingen vinden, zou ik niet weten.
  Ik voel dat ik meer en meer mezelf word.

 8. Geweldig Guido dat je lekker doet waar je gelukkig van wordt, want dat doen vrouwen namelijk al jaren, en het wordt tijd dat meer mannen die dit graag willen het gewoon gaan doen.
  Hoe meer aandacht hier voor komt hoe meer mannen de stap durven te zetten dit ook te gaan doen.
  Vrouwen genieten heerlijk van alle mode en beauty en kunnen zorgeloos elke dag dragen wat ze maar willen, terwijl ik weet dat er echt heel veel mannen zijn die dit graag ook zouden doen maar niet durven uit angst om belaagd te worden.

  Ik wens alle mannen sterkte toe om zichzelf te overwinnen en ook heerlijk van mooie mode en nagels te genieten.

  1. Ik ook loop regelmatig op slippertjes met gelakte nagels vind het fijn mooi en verzorgd en meestal dan maar neutraal in een jogging broek

 9. Ik lak heel vaak mijn teennagels met basecoat en da’s supermooi ik ben hetero en ik vind dat alle mannen hun nagels mogen lakken daar is niks mis mee. Ik vind het supermooi

 10. Lieve mensen,
  Ik schrijf me uit van dit topic (maar blijf misschien wel meelezen op deze site).
  Ik heb namelijk ontdekt dat ik een vrouw ben, in een mannenlichaam.

  1. Beste Marianne,

   Ik zou het leuk vinden als je nog af en toe langskomt om te lezen.
   Ik hoop dat je blij bent met deze ontdekking en er wellicht dingen op hun plek vallen.
   Gun iedereen dat hij/zich gelukkig voelt en ik hoop dat jij dat bent of gaat worden.

   Groetjes Kaat

 11. Het zou fijn zijn wanneer je als man zou aanvaard worden ongeacht welke looks je hebt. Waar zijn nu al die influencers, vloggers en bekende mensen die zo graag als trendsetters naar voor willen treden?. André Hazes is een voorbeeld, nu nog de andere B.V. & B.N enz.

 12. Mijn zoontjes vinden het heerlijk om nagels te lakken, eyeliner dwars over hun voorhoofd te smeren en hun wenkbrouwen vol te kalken met glimmende lippenstift. Dan een glitterkroon op en paraderen. Ze doen maar lekker, al verven ze zichzelf helemaal onder.

 13. Ik ben geen homo en draag regelmatig nagellak, op handen en/of voeten.
  Gelukkig krijg ik meer positieve dan negatieve reacties… Vaak een glimlach, met soms ook de opmerking “mooi” of “leuk”.

 14. decennia geleden toen de vrouwen gingen motorcrossen boksen
  en gevaarlijke sporten deden vormde dit geen enkel probleem
  maar blijkbaar is een man of jongen met nagellak en in rok
  blijkbaar gevaarlijker voor de maatschappij met een heisa tot gevolg
  mannen en vrouwen gelijk punt uit

 15. ik hoorde gisteren van een vrouw dat ze het heel leuk vond dat ik mijn nagels had gelakt ik heb nu de nagels van mijn 2 handen zwart gelakt , van vrouwen hoor ik geen rare reacties , maar van de meeste mannen die het zien krijg ik meteen homo naar mijn hoofd geslingerd . nou zit ik toevallig in de bouw , dus ik ben wel wat gewend , maar dit heb dus niks met homo te maken . deze opmerkingen komen natuurlijk ook omdat er eigenlijk nooit een vrouw op de bouw loopt .
  ik loop tegenwoordig ook gewoon op straat met pantys , rokken en jurken , maar daar hoor ik eigenlijk ook nooit iemand over , zelfs niet als ik met schoenen met hoge hakken loop

  1. Hoi , de meeste vrouwen altijd leuke reacties en ik vind het gewoon soms lekker om me omte kleden als vrouw en ja heeft niets met homo te maken .
   Nagels lak ik ook van mijn voeten en handen gr johanna

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.