Kind

Nagellak voor mannen……dat dragen alleen homo’s

Wij Nederlanders zijn zo lekker open minded hoor je vaak.
Je mag zijn wie je bent, dragen wat je wilt als je maar gelukkig bent.
Toch? Nou vorige week kwam ik tot de ontdekking dat veel lezers op Facebook mensen graag in hokjes plaatsen.

Een man met nagellak

André Hazes heeft een foto geplaatst waarop te zien is dat zijn moeder Rachel zijn nagels lakt.
Nou daar vonden veel mensen wat van!
2019 en mensen zijn in shock van een jonge man die zijn nagels lakt.
Want make-up dat is toch alleen voor vrouwen, oudere rockartiesten of clowns?
Hoezo mag een man zich niet druk maken om zijn uiterlijk en zijn nagels een kleurtje geven?

 

Ik citeer even een paar opmerkingen die ik voorbij zag komen:

 

Hij moet zeker nog uit de kast komen?

Belachelijk een man die zijn nagels lakt

Word eens een grote jongen!

Zijn vader zou in zijn broek schijten

Kneus

En vooral heel veel opmerkingen die beledigend zijn en doelen op dat alleen Homo’s hun nagels lakken.

 

De wereld vergaat toch niet?

Alsjeblieft mensen! Doe eens niet zo lelijk.
Wat is er shocking aan dat een man zijn nagels lakt?
En nou is dit ook nog een man die op een podium staat te zingen.
Maar al zou hij op kantoor werken dat maakt hem toch geen mindere werknemer?
Eerlijk: ik zou ook wel even gek op kijken als mijn man zijn nagels gaat lakken.
Ik vind dat niet bij hem passen dus ik zou verrast zijn. Ik hoop dat hij me ook niet in een hokje plaatst als ik bepaalde dingen draag dus waarom zou ik dat andersom wel doen?

Een rondje Google laat mij zien dat al eeuwen geleden mannen nagellak droegen.
Volgens deze site: mens en gezondheid droegen de mannen al 3000 jaar voor Christus nagellak. In het oude Egypte bepaalde de status of je je nagels kleurde. Vele mummies gingen met gekleurde nagels in hun graf.

Heb jij er ervaring mee?

Ken jij mannen die hun nagels lakken?
De voetballers Christian Ronaldo en Evgeniy Levchenko hebben hun teennagels wel eens zwart gelakt omdat ,volgens de bladen, hun teennagels van het voetballen er zo lelijk uit zagen.
Zanger Seal, de door veel vrouwen begeerde David Beckham en Johnny Depp lakken regelmatig hun nagels.

Ik hoor regelmatig dat kleine jongens hun nagels wel eens willen lakken.
Veel vaders hebben dit liever niet, maak geen homo van mijn zoon!
Serieus? Denk je dat een kleurtje op je zoon zijn nageltjes hem zouden veranderen in een homo?

Hoe ga ik er mee om?

Mijn zoon wilde ook soms nagellak.
Weet je het zeker vroegen we? Mensen kunnen er opmerkingen over maken omdat je geen meisje bent?
Hij wist het zeker hij wilde ook gelakte nagels en zo ging hij een dagje naar het strand met zijn tante.
Op het terras zei het meisje van de bediening: oh wauw wat een mooie nagels heb je!
Mooi hé? Zei hij trots: dat hebben rocksterren ook!

 

nagellak voor mannen

 

De maandag erop heb ik toch de nagellak eraf gehaald omdat ik niet wilde dat hij gepest zou worden op school. Nu zou ik dat niet meer doen denk ik.
Hij mag zijn wie hij is, dragen wat hij wilt en dat maakt hem geen kneus of een homo.

De wereld zou zoveel leuker zijn als mensen je niet gelijk in een hokje plaatsen.
En zeg nou zelf? Veel gekleurde nagels maakt het toch alleen maar vrolijker?

Groetjes Kaat

 

foto van de mannelijke voeten komt van Pixabay

Dit vind je misschien ook leuk...

62 reacties

 1. pantyboy zegt:

  vrouwen denken dat ze alles kunnen dragen en alles aan kunnen doen wat ze willen, of het nu mannen of vrouwenkleding is . het maakt ze niets uit . maar er zijn een aantal zaken waarvan de vrouwen vinden dat ze van hun zijn , en dat wij mannen daar van moeten afblijven . maar als je als man je nagels wilt lakken ,met een panty aan in het openbaar wilt lopen , op schoenen met hakken wilt lopen, of omdat je het prettig vind een bh tje te dragen , omdat je tijdens het sporten een beetje last heb van je man-boobs, dan is de wereld ineens te klein . dan vinden vrouwen er van alles van , en dan wordt je al heel snel weg gezet als homo of travo . en dat is echt onterecht en onaanvaardbaar

  1. Guido zegt:

   Heel herkenbaar

  2. Johanna zegt:

   Ja dat is zo jammer dat je meteen een homo of travo bent .
   Ik ben een man maar voel me soms meer vrouw omdat ik het fijn vind om een bh te dragen omdat ik borst vorming heb ( ik heb er geen last van ) mijn teen nagels en handen lak ik ook netjes en verzorgd en ja je bent anders
   En plaatsen ze je inderdaad in een hokje
   Ach er zijn er ook genoeg die het wel mooi vinden leven en laten leven toch .
   Oh ja ben hetero , gr johanna

 2. Vrouwen hebben hun zaakjes in de mode echt goed voor elkaar en kunnen letterlijk alles ongestraft dragen en doen waar ze zin in hebben, als ik alleen al op de Zalando-site zie hoeveel mannenschoenen letterlijk gekopieerd zijn in vrouwen-schoenen dan wordt ik werkelijk ontzettend boos. Wat is er nog in de mannenmode dat alleen voor mannen is, vrouwen pikken alles van ons af en OWEE als er een man is die het durft om zijn nagels te lakken of heerlijk in een rok wil lopen of een panty wil dragen, dan zie ik dat vrouwen helemaal van slag zijn en zich geen raad weten!!, dit is letterlijk wat ik met regelmaat mee maak en zie aan hun schrikreactie en het verschieten van kleur. Ik vind het schokkend om te lezen dat mannen niet heerlijk kunnen genieten van mooie nagels met een kleurtje erop!!

  Het wordt in 2020 echt de hoogste tijd dat mannen eens dezelfde rechten krijgen als vrouwen en ook kunnen genieten van de mooie mode waar vrouwen ons mee aftroeven.

  Vrouwen mogen zelfs Formule-1 rijden en willen dan ook nog beter zijn dan de mannen, hoe ver laten wij mannen het komen voordat wij ook dezelfde dingen kunnen doen die zij andersom al jaren doen en alles voor elkaar krijgen wat ze maar willen.

  Vrouwen hebben mannen niet meer nodig omdat zij hun zaakjes goed voor elkaar hebben en zich met alles wat te koop is mooi kunnen maken.
  Zonder make-up zouden vrouwen zich geen raad weten.
  Dit moest ik even kwijt, en ik weet nu al dat veel vrouwen het niet met mij eens zijn, terwijl dit ECHT de waarheid is.

  1. KaatKrabbel zegt:

   Of vrouwen alles ongestraft kunnen dragen dat weet ik niet zeker.
   Een 3/4 witte witte legging of crocs kunnen nogal zorgen voor hatelijke opmerkingen 😉

   Ik snap wel welk punt je wilt maken.
   Heel eerlijk ik kijk ook wel beetje verrassend op als ik een man in een rok zie lopen, maar deze gedachte gaat al gauw over in whow wat goed dat deze man draagt wat hij wilt.
   Het klopt wel dat het veel minder geaccepteerd is als een man make-up, rok, nagellak etc draagt. Hij is daarmee vaak ook gelijk een homo.

   Gisteren in Holland Got Talent was een 8 jarig zingend jongentje.
   Ze vroegen wat hij wilde kopen als hij de show zou winnen.
   Hij antwoorde: glitter hakken.
   Paul de Leeuw heeft hem een paar glitterhakken gestuurd. Whow de blijheid van dit jongentje was zo hartverwarmend.
   Ik vond het vooral mooi dat hij dit eerlijk durfde te zeggen, want hij weet ook dat veel mensen dit “raar”vinden en er over oordelen.

   1. Beautymen zegt:

    Heel fijn dat je zo reageert, en ik zou wel eens een boek willen schrijven over wat vrouwen allemaal mogen en mannen niet. Er zijn honderden (hetero) mannen die dolgraag hetzelfde zouden willen dragen als wat vrouwen allemaal kunnen doen.

    Ik blijf echt herhalen dat vrouwen hun zaakjes echt goed voor elkaar hebben en heerlijk van alle mooie mode kunnen genieten. Vrouwen vragen zich af waarom mannen nagellak dragen, het antwoord is zoooo simpel, waarom maken vrouwen zich mooi met make-up; ……omdat ze mooi willen zijn of er zonder make-up niet uitzien, gelakte en verzorgde nagels is een lust voor het oog. Waarom wordt de mannenmode gekopieerd naar een vrouwelijke vorm, omdat veel van deze kleding toch wel stoer staat en ook een bepaalde uitstraling heeft, waarom dragen mannen graag een rok, omdat ze vrouwelijke kanten hebben en omdat deze kleding ook heel prettig kan zitten in de zomer.

    Iedereen heeft een reden om iets te dragen waarom hij/zij dat prettig of mooi vindt, alleen worden vrouwen niet lastig gevallen in mannenkleding maar worden mannen wel lastig gevallen of gefilmd als ze in vrouwenkleding lopen. Het zal nog heel wat jaren duren of zelfs nooit geheel in de maatschappij worden geaccepteerd.
    Fijn dat Paul de Leeuw dat jongetje heeft blij gemaakt met mooie pumps, dit mag wat mij betreft niet genoeg in de media komen.
    Er zijn zoveel forums op het web over mannen met nagellak, hoge hakken, rokken, panty’s e.d. dat ik zeker weet dat dit echt leeft onder veel mannen maar dat velen het nooit in het openbaar zullen durven te dragen en dat vindt ik schokkend als ik kijk hoe makkelijk vrouwen het hebben maar dit niet willen toegeven of maar als heel gewoon ervaren.
    Vrouwen kunnen er niet tegen als een man liegt, maar vrouwen kunnen beter liegen of de waarheid verdraaien dan mannen, en daar stoor ik mij ook aan als vrouwen ontkennen hoeveel ze mogen ten opzichte van mannen.

    1. KaatKrabbel zegt:

     Ik denk inderdaad dat vrouwen het op mode gebied veel makkelijker hebben.
     Het is nog nauwelijks geaccepteerd dat mannen “vrouwen” kleding dragen of make-up er wordt dan gelijk een stempel op gedrukt.
     Dit zal nog een lange weg voor dit als normaal wordt gezien.
     Weet niet of vrouwen beter kunnen liegen, mijn ervaringen zijn dat er ook mannen zijn die glashard liegen en er tig mensen in die leugens laten geloven.
     Fijn dat je jouw inzichten wilt delen met de lezers.

     Dat vrouwen alles ongestoord kunnen dragen is trouwens ook niet waar.
     Vrouwen met mannelijke kleding en korte kapsels worden ook gauw bestempeld als manwijfen en lesbisch.
     Ik heb in mijn jeugd eruit gezien als een jongen en daar vonden veel mensen iets van. Ik voelde er gelukkig bij en dat is het belangrijkste.

     Hoop dat we een maatschappij gaan creëren dat je goed bent zoals je bent/wilt zijn
     Welke outfit je ook draagt.

 3. pantyboy zegt:

  ik wil niks met homos te maken hebben maar ik draag wel gewoon nagellak , zelf ben ik dus ook absoluut geen homo

  1. KaatKrabbel zegt:

   Fijn dat je je vrij voelt om nagellak te dragen, love it!
   Waar ik wel benieuwd naar ben is de opmerking: ik wil niks met homo’s te maken hebben.
   Waarom is dat?

   1. pantyboy zegt:

    dat is omdat ik nog steeds niet begrijp waarom homo,s en travo,s altijd bij de zelfde groep benoemd worden .
    het is heel simpel : homo zijn kan niet want een huwelijk is uigevonden en kan alleen bestaan uit een man en een vrouw.
    ikzelf kan er niks aan doen dat ik in een verkeerd lichaam ben geboren . ik ben geboren als man , maar ik voel me vrouw . dus ik snap niet wat dat met elkaar te maken heeft

 4. Regina Hendriks zegt:

  Ik zou willen weten, wat heeft de betekenis dat mannen hun nagels lakken, na mijn idee zit daar een gedachten achter wie kan mijn dit vertellen en uitleggen, ben er nieuwsgierig naar groetjes mevrouw Regina Hendriks

  1. KaatKrabbel zegt:

   De mannen die ik ken, vinden het vooral mooi.
   Passend bij hun uiterlijk. En ja eerlijk gezegd heb ik op het verzekeringskantoor waar ik werkte nauwelijks mannen gezien die dit droegen.
   Ik weet niet of er ook een diepere betekenis bij hoort? Hebben vrouwen wel dat als ze hun nagels lakken?

   1. Jeroen zegt:

    Mijne zijn nu metallic blauw, werk op een kantoor en ja, soms kijken mensen raar, ik vind t gewoon mooi staan. Heb ook altijd kleurrijke overhemden, maar wel met effen pak, bij vergaderingen. Krijg enkel complimenten en de uitspraak dat ze zichzelf kleurloos prettiger voelen, ieder zo zijn ding😉. Bij inkopen en een nieuwe cassiere is de blik vaak erg verbaast en een goede vriend was eerst in shock, maar zijn hart doet t nog steeds.

  2. De redenen zijn helemaal dezelfde als bij vrouwen, hoor: gewoon doen waar je zin in hebt en lekker blij zijn met jezelf.

  3. Peter Goderie zegt:

   Wat is de betekenis van vrouwen die hun nagels lakken ?
   Wat is het verschil??

  4. matthijs zegt:

   mevrouw regina hendriks :
   de gedachte die daar bij mij gewoon achter zit is gewoon heel simpel omdat ik vind dat ik in het verkeerde lichaam ben geboren en veel liever geboren zou zijn als vrouw . 10 jaar geleden ben ik begonnen om daar is goed over na te gaan denken en toen kwam ik tot de conclusie dat ik het voeger altijd al mooi vond om bijvoorbeeld in postorder catalogussen te kijken en dan altijd als eerste naar de pantys en de lingerie, ik vond ook altijd al dameskleding leuk , ik was 1 van de eerste die fietste op een damesfiets ,ik droeg al heel vroeg alleen maar damesbroeken , en de laatste jaren draag ik ook alleen maar damesondergoed , ik vind gewoon heel veel vrouwen dingen leuk ,ik houd van vrouwen parfum ,en in heel veel gevallen denk ik ook als een vrouw . ik voel me gewoon niet gelukkig in mijn mannen lijf . ik denk dat ik een veel leuker leven zou hebben als ik als vrouw was geboren . ik weet het eigenlijk wel zeker . daarom draag ik tegenwoordig ook net als bijna elke andere vrouw, een bh, lak ik mijn nagels , momenteel rood, en draag ik als ik niet hoef te werken rokken en jurken

 5. matthijs zegt:

  mevrouw hendriks , wat ik zou willen weten is wat er achter zit dat vrouwen hun nagels willen lakken !
  waarom lopen vrouwen wel met een korte mannenbroek en waarom zou ik dan niet met een rok lopen ? dus denkt u eerst is na voordat u dit soort dingen op internet zet !

 6. matthijs zegt:

  al de hele zomer heb ik gelakte teennagels en ik draag ook een bh

  1. KaatKrabbel zegt:

   zolang je je maar Happy voelt 🙂
   Lak je ze zelf of laat je dat doen? Ik kan je gelnagels aanraden.
   6 weken plezier van

   1. Hans Loot zegt:

    Hoi met Hans ook ik lak mijn nagels en voel mij daar goed bij! Ga ook regelmatig naar de nagelstyliste! Ik heb gewoon mooie vrouwelijke nagels en ben er blij mee, en krijg soms van vrouwen gewoon complimenten! Ben geen homo, wil mij gewoon goed verzorgen. Van mannen trek ik mij niets aan een heleboel hebben zelf ook een geheim waarvoor ze niet durven uit te komen. Dus ik voel mij hier goed bij en ga gewoon er mee door het hoort bij mij. En een mooie gellak op mijn teennagels, super mooi!

    1. KaatKrabbel zegt:

     Hey Hans,

     Wat leuk dat je een reactie hebt achtergelaten.
     Goed dat je gewoon doet en draagt wat je mooi vindt!
     Ik zag gisteren op twitter weer dat mensen negatief reageerde op de nagellak van André Hazes. Een meneer vond het vies en de ander plaatste het dat hij wel een homo moest zijn.
     Genoeg vooroordelen dus !

     1. Jeroen zegt:

      Heb een x gehad dat een man vroeg of ik homo was. Toen heb ik m gezegd dat hij zijn vrouw maar met me mee moest laten gaan, dan kon zij hem nadien meedelen of ik homo was of niet. Had hij niet verwacht en hebben samen hard gelachen.

  2. Johanna zegt:

   Wat heerlijk om te horen , ik ook lak me teen nagels en loop ook met een bh

   1. Ik ben een man, heb altijd gelakte teennagels en op vakantie in het buitenland ook gelnagels. Meestal fuchsia. Mijn vriendin vindt dit geen probleem en geniet ervan.

 7. matthijs zegt:

  wat ik echt niet snap is wat nagellak te maken heeft met homo , dat slaat echt nergens op . homo ben ik absoluut niet en daar ben ik ook op tegen , maar ik ben trans . ik lak mijn teennagels altijd en ik heb nog nooit een negatieve reactie gehoord . ik heb een zwaar met mijn handen werken beroep , dus het heeft geen zin om mijn vingernagels te lakken , maar waarom lakken vrouwen hun nagels wel en mannen niet ? net als met het dragen van pantys , die draag ik ook .

  1. KaatKrabbel zegt:

   ik vind panty’s toch een partijtje ondingen…doe er alles aan om die niet te hoeven dragen 🙂

 8. Guido zegt:

  Ik kan me goed identificeren met wat Hans Loot schrijft. Ik heb rode gelnagels en komende zomer wil ik ook met blote voeten in leuke open schoenen. Dan moeten me voeten er dus ook toonbaar uitzien, het liefst met een kleurtje op de nagels. Nu, in herfst en winter, vind ik dat niet zo nodig (kan ik mooi even werken om mooi gevormde voeten te krijgen).
  Bijna dagelijks loop ik op hakken, draag ik leuke setjes (mantelpakje of blouse en broek) , panty’s. Waarom mensen panty’s ondingen vinden, zou ik niet weten.
  Ik voel dat ik meer en meer mezelf word.

 9. Beautymen zegt:

  Geweldig Guido dat je lekker doet waar je gelukkig van wordt, want dat doen vrouwen namelijk al jaren, en het wordt tijd dat meer mannen die dit graag willen het gewoon gaan doen.
  Hoe meer aandacht hier voor komt hoe meer mannen de stap durven te zetten dit ook te gaan doen.
  Vrouwen genieten heerlijk van alle mode en beauty en kunnen zorgeloos elke dag dragen wat ze maar willen, terwijl ik weet dat er echt heel veel mannen zijn die dit graag ook zouden doen maar niet durven uit angst om belaagd te worden.

  Ik wens alle mannen sterkte toe om zichzelf te overwinnen en ook heerlijk van mooie mode en nagels te genieten.

  1. KaatKrabbel zegt:

   mooi geschreven!

  2. Johanna zegt:

   Ik ook loop regelmatig op slippertjes met gelakte nagels vind het fijn mooi en verzorgd en meestal dan maar neutraal in een jogging broek

 10. Nagellakjongen zegt:

  Ik lak heel vaak mijn teennagels met basecoat en da’s supermooi ik ben hetero en ik vind dat alle mannen hun nagels mogen lakken daar is niks mis mee. Ik vind het supermooi

 11. Marianne zegt:

  Lieve mensen,
  Ik schrijf me uit van dit topic (maar blijf misschien wel meelezen op deze site).
  Ik heb namelijk ontdekt dat ik een vrouw ben, in een mannenlichaam.

  1. KaatKrabbel zegt:

   Beste Marianne,

   Ik zou het leuk vinden als je nog af en toe langskomt om te lezen.
   Ik hoop dat je blij bent met deze ontdekking en er wellicht dingen op hun plek vallen.
   Gun iedereen dat hij/zich gelukkig voelt en ik hoop dat jij dat bent of gaat worden.

   Groetjes Kaat

 12. Het zou fijn zijn wanneer je als man zou aanvaard worden ongeacht welke looks je hebt. Waar zijn nu al die influencers, vloggers en bekende mensen die zo graag als trendsetters naar voor willen treden?. André Hazes is een voorbeeld, nu nog de andere B.V. & B.N enz.

 13. Ellen zegt:

  Mijn zoontjes vinden het heerlijk om nagels te lakken, eyeliner dwars over hun voorhoofd te smeren en hun wenkbrouwen vol te kalken met glimmende lippenstift. Dan een glitterkroon op en paraderen. Ze doen maar lekker, al verven ze zichzelf helemaal onder.

 14. Peter Goderie zegt:

  Ik ben geen homo en draag regelmatig nagellak, op handen en/of voeten.
  Gelukkig krijg ik meer positieve dan negatieve reacties… Vaak een glimlach, met soms ook de opmerking “mooi” of “leuk”.

 15. GUIDO VAN RYMENANT zegt:

  decennia geleden toen de vrouwen gingen motorcrossen boksen
  en gevaarlijke sporten deden vormde dit geen enkel probleem
  maar blijkbaar is een man of jongen met nagellak en in rok
  blijkbaar gevaarlijker voor de maatschappij met een heisa tot gevolg
  mannen en vrouwen gelijk punt uit

 16. matthijs zegt:

  ik hoorde gisteren van een vrouw dat ze het heel leuk vond dat ik mijn nagels had gelakt ik heb nu de nagels van mijn 2 handen zwart gelakt , van vrouwen hoor ik geen rare reacties , maar van de meeste mannen die het zien krijg ik meteen homo naar mijn hoofd geslingerd . nou zit ik toevallig in de bouw , dus ik ben wel wat gewend , maar dit heb dus niks met homo te maken . deze opmerkingen komen natuurlijk ook omdat er eigenlijk nooit een vrouw op de bouw loopt .
  ik loop tegenwoordig ook gewoon op straat met pantys , rokken en jurken , maar daar hoor ik eigenlijk ook nooit iemand over , zelfs niet als ik met schoenen met hoge hakken loop

  1. Hoi , de meeste vrouwen altijd leuke reacties en ik vind het gewoon soms lekker om me omte kleden als vrouw en ja heeft niets met homo te maken .
   Nagels lak ik ook van mijn voeten en handen gr johanna

 17. matthijs zegt:

  wat nou als je nagellak draagt en geen homo bent ?
  en wat heeft dat trouwens met elkaar te maken ?

 18. Wat een leuk verhaal. Wat leuk dat ik ook veel verhalen zie van mannen die vinden dat vrouwen alles mogen dragen. Wijzen naar de overkant. Het is voor vrouwen niet makkelijk geweest in de tijd dat zij kozen voor hun rechten. Wat hebben de vrouwen die een broek wilden dragen niet mee moeten maken geen profijt zonder strijd. Zelf draag ik meer en meer nagellak en laat de mensen maar klagen (typisch nederlands wijzen met het vingertje)
  We zijn met z’n allen Homo (sapiens) dus ja ik ben Homo wie niet ? Doe wat je fijn vind en geniet van je leven

  1. KaatKrabbel zegt:

   Hey Han,
   Dank je wel voor je berichtje.
   Goed dat je lekker nagellak draagt als je dat zelf wilt.
   Ik snap werkelijk niet dat zoveel mensen er moeilijk over doen.
   Deze blog wordt wekelijk heel veel gelezen is mij opgevallen, kennelijk zoeken veel mensen toch in de zoekmachines op mannen met nagellak.
   Laten we hopen dat het steeds normaler wordt en een ieder lekker draagt wat hij/zij zelf wilt.

   groetjes Kaat

  1. KaatKrabbel zegt:

   wat een leuk artikel zeg! Dank je wel voor het delen

 19. Beautymen zegt:

  Leuk dat Han het artikel hier vermeld, inderdaad vindt je veel als je via google zoekt over “mannen met nagellak”.

  Ik weet heel zeker dat er nog honderden mannen zijn die best graag hun nagels zouden willen lakken, maar dit toch niet durven omdat het “nog” niet volledig is geaccepteerd. Wel zie je steeds meer mannen/presentatoren op TV die dit wel lekker doen omdat de omgeving waarin ze werken dit vaak toelaat.

  Er is dus nog werk aan de winkel om meer mannen zover te krijgen om hun drang, het zelfde te kunnen doen als vrouwen, te overwinnen.
  ik schreef het al eerder, vrouwen hebben hun zaakjes echt beter voor elkaar dan mannen om te dragen en zich mooi te maken waarmee ze dat maar willen, of het nu mannenmode is wat ze dragen of uitdagende vrouwenmode, ze kunnen dit ongestraft doen.
  Met betrekking tot de situatie rond ”The Voice”, als mannen eens zelf wat meer in die heerlijke vrouwenkleding zouden lopen, en dan zeg ik het nog netjes, en ze zouden voelen hoe lekker deze kleding zit, en zich eens lekker vrouwelijk zouden opmaken “travestie”, dan denk ik dat er minder vrouwen lastig gevallen zouden worden. Want een ding wil ik wel kwijt, veel vrouwen zien er door hun mooie kleding en make-up vaak heel aantrekkelijk uit voor mannen, en veel van die mannen kunnen daar niet goed mee omgaan, dat blijkt wel. Dus als mannen meer in vrouwelijke kleding zouden worden geaccepteerd en ook hun nagels kunnen lakken dan zal dat denk ik minder jaloezie of ongelijkheid geven = lees “gelijke mode rechten voor mannen en vrouwen”. want die is er ABSOLUUT NIET voor mannen. Alhoewel je de aantrekkelijke lust nooit kan wegnemen als die er is.

  Want ondanks dat er veel vrouwen zijn die het wel accepteren dat mannen in vrouwenkleding lopen, weet ik dat er nog heel veel vrouwen zijn die dit absoluut niet accepteren en deze mode het liefst alleen voor zichzelf willen houden om mannen mee te kunnen aftroeven en uit te dagen.
  Ik zie veel camera-mannen ook vaak inzoomen op de mooie vrouwelijke mode accenten, lange gelakte nagels, pumps, skinny-jeans en rokjes. Dit heeft dus veel aantrekkingskracht.

  Succes met vrouwenmode en nagels lakken voor alle mannen die dit graag willen.

 20. matthijs zegt:

  ik draag al ongeveer een jaar nagellak en ik krijg regelmatig leuke reacties vooral van vrouwen die dat heel leuk vinden , sosm krijg ik okk een negatieve reactie , maar alleen van mannen

  1. KaatKrabbel zegt:

   De zomer komt er weer aan 🙂 wel zo vrolijk de nagels in zomerse kleuren
   Goed dat je gewoon doet wat je zelf wilt!

 21. matthijs zegt:

  ik heb nu ook mijn teennagels gedaan

 22. Beautymen zegt:

  Zo mooi om lekker met mooie gelakte teennagels te lopen met leuke slippertjes of sandalen, zoveel vrouwen die daar heerlijk van kunnen genieten en dat mannen het nog steeds niet durven in 2022.
  Tijd voor meer aandacht hiervoor en desnoods een mooie neutrale parelmoerkleur of heel licht oranje/zalmkleur.
  Goed dat dit onderwerp leeft en wat mij betreft mag het meer in de media.
  Ik weet dat veel mannen het wel willen maar niet durven.

  Fijn dat Kaat ons steunt!!.

 23. matthijs zegt:

  ik ga er gewoon mee naar mijn werk ook , was eerst nog wel ff een dingetje , want ik ben timmerman .
  soms zit ik op de bouw , dus dan weet je het wel , maar ze zeggen er al niks meer van . mijn nagels van mijn handen heb ik momenteel in een hele mooie kleur blauw . op mijn tenen zit nu nog grijs , ik ben binnekort van plan om mijn handen en mijn voeten om en om blauw en geel te doen
  # oekraine#

 24. Arne zegt:

  Stuitend hoe hier door sommigen over homo’s wordt geschreven. Als je zelf de vrijheid wilt hebben om anders te zijn dan de grijze groepsnorm, gun homo’s dan dezelfde vrijheid. Draag als man lekker nagellak of vrouwenkleding en geniet er van. Maar veroordeel homo’s niet die het niet kunnen helpen dat ze zo zijn. Alsjeblieft een beetje meer respect voor elkaar!

 25. Erik zegt:

  Ik draag nu zo’n twee jaar nagellak op mijn tenen, eerst french pedicure met een matte topcoat, later met een glanzende topcoat en vorig jaar met een glitter topcoat en… het valt bijna niemand op, ook niet met slippers of sandalen in de supermarkt.

  Ik voel me niet helemaal binair, dat wel, maar voor mannen heb ik geen seksuele gevoelens. Maar ik word heel blij van slanke, bruine en mooi verzorgde voeten, ook als ze van mezelf zijn.

  Ik draag ook een zilveren teenringetje en na een leren enkelbandje nu een zilveren.

  Zwarte nagellak heb ik wel eens geprobeerd, maar dat werd zo’n troep… Misschien dat ik het eens laat doen, voor de zomer.

  Ik ben het met alle comments eens, als man ‘mag’ je niks qua kleding, het is allemaal grof, vormeloos en saai qua kleur en ik voel me er echt niet happy in. Zo’n vreselijke zwemshort die je een zwembandje geeft, brrrr, een badpak geeft je een mooi figuur. En toch, ik kom met veel weg… Ik draag als ondergoed alleen maar hardloopstrings van de Decathlon, met een lichte sportBH, met sporten dames sportleggings in leuke kleuren, een dames halterhemd, in het dagelijks leven dames skinny jeans en niemand zegt er iets van. Schoenen kies ik modellen die er ook voor vrouwen zijn, zoals Allstars of Adidas Superstar. Eigenlijk draag ik grotendeels vrouwenkleding, of genderneutraal.

  Wat ze denken maakt me niet uit, als ze me maar niet verbaal of fysiek lastig vallen.

 26. Beautymen zegt:

  Heel fijn om te lezen dat er steeds meer mannen zijn die het fijn vinden om mooie gelakte nagels te willen hebben.
  Ik herken mij zeker in de hierboven genoemde tekst dat vrouwelijke kleding veel fijner en mooier is dan de reguliere mannenmode.

  Voor mij mag de term “damesmode” vervallen en moet alle kleding unisex worden genoemd zodat iedereen lekker kan dragen waar hij/zij zich prettig in voelt. Helaas zal dit niet gebeuren en zullen vele vrouwen het niet toestaan dat vrouwenmode ook voor mannen is.
  Andersom hebben alle vrouwen keuze uit vele duizenden dames-en herenmode en zijn ze vaak nog niet tevreden en gelukkig na een dagje shoppen!!

  Moest het toch weer even kwijt…..

 27. matthijs zegt:

  ik draag de laatste maanden altijd nagellak aan mijn handen en mijn voeten en eigenlijk komt het er op neer dat ik alleen maar leuke reacties krijg , vooral van vrouwen die zich verbazen dat ik dat durf te doen en dat ik er ook mee op straat durf te lopen
  maar ze vinden het grotendeels te gek

 28. matthijs zegt:

  rood gelakte nagels

 29. matthijs zegt:

  en een perfect passende zwarte beugel bh

 30. John Gilliland zegt:

  hallo ik ben john
  Ik heb nu voor het eerst mijn nagels gelakt in beige , dit gaat assorti met mijn beige dameslingerie die ik draag en beige dames enkellaarsjes daarboven draag ik dan gewoon hemd en broek ook in beige tinten

 31. matthijs zegt:

  ik heb ook beige dameslingerie
  maar mijn nagels lak ik tegenwoordig rood
  waarom mogen alleen vrouwen hun nagels mooi lakken ? ik doe dat dus ook , heel mooi

 32. matthijs zegt:

  ik loop dus al 3 weken op straat met rood gelakte teennagels en ik vraag me dus af waarom ik nog geen 1 reactie heb gehad

 33. Niet echt vreemd. Hoe vaak kijk je zelf naar iemands voeten? En hoe vaak maak je zelf een opmerking over iemands uiterlijk ?

  Ik zelf draag al ’n paar jaar nagellak op zowel voeten als handen en het aantal reacties kan je op je vingers uittellen 😉.
  (Overigens alleen maar positieve reacties gehad en nagenoeg alle door vrouwen.)

 34. matthijs zegt:

  ik kijk heel vaak naar iemands voeten
  de reacties die ik op mijn nagellak heb zijn overwegend positief

 35. matthijs zegt:

  ik heb de hele week met gelakte nagels gelopen in mijn teenslippers ,en geen 1 negatieve reactie gehad en eigenlijk uberhaupt geen reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.