fotofabriek
review

Foto op dibond besteld bij de fotofabriek

Als trotse moeder maak ik onbeperkt foto’s van mijn zoon en heel vaak doe ik niks met deze digitale foto’s behalve ze te plaatsen op Social Media. Over precies één week is mijn man jarig en wilde ik hem verrassen met een mooie foto van Dax en hem samen.
Fotofabriek vroeg mij of ik een fotoproduct van hun wilde testen en dat zorgde ervoor dat ik het cadeau heb besteld op  www.fotofabriek.nl

De Keuze is reuze

Bij ons in huis hangen al wat prachtige foto’s afgedrukt op canvas.
Ik wilde nu wat anders en mijn eerste gedachte ging uit naar een foto op aluminium, dit had ik een keer bij een fotograaf zien hangen en vond ik prachtig.
Op de site van Fotofabriek zag ik dat je wanddecoraties kan maken van onder andere: hout, kurk, karton, canvas, plexiglas, aluminium en dibond. Ook zag ik dat je foto’s kan laten afdrukken op tegeltjes  ! Dit vind ik echt een heel leuk idee om te onthouden voor een cadeautje: een foto met bijvoorbeeld een hilarische tekst erop.

Verschil tussen aluminium en dibond

Had ik vooraf in mijn hoofd dat ik een foto op aluminium  zou laten afdrukken, zag ik ook de mogelijk om de foto op dibond te laten afdrukken.

Een foto op aluminium  wordt afgedrukt op een geborstelde aluminiumplaat. Deze aluminiumplaat heeft een grove structuur en geeft foto’s een stoer uiterlijk. Een foto op aluminium past daarom ook erg goed bij een industrieel interieur dankzij de metaal look. Bij een foto op aluminium worden witte kleuren niet mee geprint. De witte delen krijgen de kleur van het aluminium zelf, dit geeft jouw foto een robuuste uitstraling

Een foto op dibond  bestaat uit twee dunne aluminiumplaten met daartussen een harde kunststoflaag van 3 mm dik. Dibond is ontzettend populair in galerijen dankzij de hoge drukkwaliteit en het lichte maar toch zeer stevige materiaal.

Ineens wist het! Ik wilde een foto van 20 x 30 cm op dibond.

Eenvoudig en snel

Het bestellen gaat echt super simpel. Ik weet niet hoe het bij jullie is maar bij mij is het vaak nogal een zoektocht op mijn laptop of harde schijf naar de gewenste foto. Bij het maken van je fotoproduct kan je ook je foto uploaden van Facebook of Instagram. Heel fijn.
Tijdens het maken had ik een vraagje en heb ik gebruik gemaakt van de chatfunctie, ik hou van deze optie tot snel contact. De medewerker Jan heeft me goed en vriendelijk geholpen.
In mijn mail kreeg ik een digitaal voorbeeld van mijn fotoproduct nog voordat ik hem daadwerkelijk had besteld, heel handig. Zo zie je hoe de foto er uit komt te zien en ze laten deze dan op een muur in een fictieve huiskamer zien.

Resultaat

De bestelling had ik met twee dagen in huis en het ik ben blij verrast van het resultaat.
De kleuren zijn prachtig, de foto is scherp afgedrukt en ik hou ervan dat het glad en strak is.
Op de achterkant zitten plakstrippen zodat je het aan een wand kan bevestigen. Ik ga echter een fotoplankje kopen en deze in de huiskamer ophangen. Mij lijkt het leuk om er nog twee te bestellen in dit formaat en deze dan zo neer te zetten. Het is eerdaags vaderdag dus ik heb gelijk al een cadeau bedacht.
Mevrouw ongeduld is het niet gelukt om de foto te bewaren tot volgende week dus ik heb deze al aan mijn man gegeven. Hij was heel erg blij verrast en ik heb weer bonuspunten gescoord als de ideale vrouw.

 

dibond van de fotofabriek

 

Andere producten

Op de site kan je ook fotoboeken, kalenders, kaarten laten maken, dit ligt wel een beetje in de verwachting. Blij verrast was ik toen ik zag dat je ook Merci chocolade kan bestellen met een persoonlijke cover in de vorm van een hart. Wat mij betreft het ideale juffencadeautje (gemak dient de mens is mijn motto)
Wat ik zeker eens ga maken is een wijnkistje !
Met een zelf gekozen tekst of foto een ideaal cadeautje voor veel gelegenheden en voor het gemak kan je zelfs een fles wijn erbij laten bezorgen. Ik hou ervan!

Samenvattend kan ik zeggen dat ik de site van fotofabriek heb opgeslagen in mijn favorieten ! Ik weet nu al welk juffencadeautjes ik ga bestellen voor het juffendag.
En dan op de valreep nog een bekentenis: ik heb geen fotoboeken gemaakt van Dax. Iets met voor me uitschuiven en ineens is hij zes jaar. Ik heb mezelf voorgenomen dat heel gauw echt te gaan doen. Op facebook heb ik al zijn maanden/jaren netjes geordend staan dus dat maakt het ineens te doen voor mij. Ik ga het nu echt doen!

Groet Kaat

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.